زگیل تناسلی و نحوه درمان آن «در ساری»

زگیل تناسلی یا همان ویروس پاپیلومای انسانی (HPV)، متداول ترین عفونت قابل انتقال از طریق رابطه جنسی می باشد و از طریق تماس پوست به پوست به راحتی قابل انتقال است. از آنجایی که بعضی از انواع این ویروس می توانند منجر به سرطان دهانه رحم، مقعد و یا واژن شوند بسیار حائز اهمیت هستند. این برجستگی های کوچک گوشتی که به سرعت رشده کرده و در ناحیه تناسلی پخش می شوند، غالبا دردناک نیستند اما گاها درد و خارش و خونریزی ایجاد می کنند. در ادامه مقاله به بیان انواع تیپ های زگیل تناسلی و درمان آن پرداخته می شود. با ما همراه باشید تا در این زمینه اطلاعات جامعی به دست آورید…

زگیل-تناسلی

زگیل تناسلی چیست؟

زگیل تناسلی، یکی از شایع ترین انواع عفونت های مقاربتی است. اکثر افراد فعال از نظر جنسی در مقطعی از زندگی خود به حداقل یک نوع ویروس پاپیلومای انسانی، ویروسی که باعث ایجاد زگیل تناسلی می شود، مبتلا می شوند.

این بیماری بر بافت های مرطوب ناحیه تناسلی تأثیر می گذارد. آنها می توانند مانند برآمدگی های کوچک و گوشتی به نظر برسند یا ظاهری شبیه گل کلم داشته باشند. در بسیاری از موارد، زگیل ها خیلی کوچک هستند که قابل مشاهده نیستند. برخی از گونه های HPV تناسلی می توانند باعث زگیل تناسلی شوند، در حالی که برخی دیگر می توانند باعث سرطان شوند. واکسن گارداسیل می توانند به محافظت در برابر گونه های خاصی از HPV دستگاه تناسلی کمک کنند.

دلیل ایجاد زگیل تناسلی چیست؟

همانطور که گفتیم، عامل ایجاد زگیل تناسلی ویروس DNA دار پاپیلومای انسانی است. امروزه بیش از 100 نوع از این ویروس شناسایی شده است که می تواند به صورت های مختلف در نقاط مختلف بدن ایجاد شود. ویروس HPV بسیار مسری است و با برقراری رابطه جنسی با فرد آلوده به سرعت انتقال پیدا می کند. این ویروس علاوه بر رابطه جنسی از طریق تماس پوستی با وسیله فرد آلوده نیز منتقل می شود. اپیلاسیون در مراکز غیربهداشتی، استفاده از وسایل شخصی فرد آلوده مانند حوله و تیغ اصلاح می تواند باعث انتشار زگیل ها شود.

علائم زگیل تناسلی

زگیل تناسلی از طریق فعالیت جنسی از جمله رابطه جنسی دهانی، واژن و مقعدی منتقل می شود. ممکن است چندین هفته یا چند ماه پس از ابتلا، هیچ گونه علائمی ایجاد نشود.

این بیماری همیشه با چشم انسان قابل مشاهده نیست. ممکن است بسیار کوچک و به رنگ پوست یا کمی تیره تر باشند. قسمت بالای رشد ممکن است شبیه گل کلم باشد و ممکن است در لمس صاف یا کمی برآمدگی به نظر برسد. آنها ممکن است به صورت دسته ای از زگیل ها یا فقط یک زگیل ظاهر شوند. برای تشخیص دقیق باید به بهترین متخصص زنان مراجعه کنید.

بهترین-روش-درمان-زگیل-تناسلی

زگیل تناسلی در خانم ها ممکن است در نواحی زیر ظاهر شود:

  • داخل واژن یا مقعد
  • خارج از واژن یا مقعد
  • روی دهانه رحم
  • زگیل تناسلی همچنین ممکن است روی لب‌ها، دهان، زبان یا گلوی فردی که تماس جنسی دهانی با فرد مبتلا به HPV داشته است ظاهر شود.

حتی اگر نتوانید زائده ها را ببینید، ممکن است علائمی مانند: ترشحات واژن، خارش، خونریزی، سوزش و … داشته باشید. اگر زگیل تناسلی گسترش یابد یا بزرگ شود، این وضعیت می تواند ناراحت کننده یا حتی دردناک باشد. زگیل ها در مردان ممکن است روی آلت تناسلی، کشاله ران، کیسه بیضه، ران، داخل یا اطراف مقعد و … ایجاد گردد.

انواع تیپ های زگیل تناسلی

براین این ویروس بیشتر از 100 نوع تیپ مختلف وجود دارد و لیکن اکثر آنها باعث ایجاد زگیل نمی شوند، بنابراین آنها را به دو دسته تقسیم می شوند:

  • نوع کم خطر که شایع ترین تیپ آن نوع HPV 6 و 11 می باشد که باعث ایجاد زگیل تناسلی می شود.
  • نوع پرخطر که تیپ شایع آن نوع HPV 16 و 18 است که باعث ایجاد سرطان دهانه رحم می شود.

راه های انتقال زگیل تناسلی

ویروس HPV، از طریق ارتباط پوستی در انواع ارتباط جنسی قابل انتقال می باشد. برای سرایت بیماری وبروس HPV از طریق منافذ زیر موجود در پوست مناطق اطراف آلت تناسلی در هر دو جنس وارد می شود. ویروس ها راهی برای نفوذ به لایه های زیرین پوست پیدا کرده و سلول های آن ناحیه را مبتلا می سازند. با انجام تقسیم سلولی تعداد سلول های مبتلا بیشتر و بیشتر می شود و به سطح خارجی پوست می رسد. پس از این اتفاق ویروس های جدید می توانند به نقاط دیگر سرایت نمایند. برای اکثر افراد سیستم ایمنی بدن قادر است تمام سلول های درگیر ویروس را در طول مدت دو سال از بین ببرد اما سیستم ایمنی برخی افراد این توانایی را نداشته و به وبروس اجازه گسترش می دهد.

سلول های درگیر HPV در طول چند هفته یا چندین ماه چند برابر می شوند و اگر HPV از نوع کم خطر باشد زگیل هایی در اطراف آلت تناسلی ظاهر می گردد و اگر از نوع خطرناک باشد به DNA سلول آسیب زده و این مساله پیش درآمدی برای شروع سرطان می باشد.

زگیل تناسلی در بارداری خطرناک است؟

به خاطر تغییرات ایمونولوژیک و فیزیولوژیکی که در طول دوران بارداری وجود دارد اندازه و تعداد اکثر زگیل های تناسلی افزایش پیدا می کند حتی گاهی به اندازه ای بزرگ می شوند که کل واژن را درگیر می کنند و برای زایمان طبیعی مشکل ایجاد می کنند و در این شرایط نیاز به انجام زایمان سزارین وجود دارد.

اکثر موارد زگیل بعد از زایمان بهبود پیدا می کنند و پسرفت می کنند به همین خاطر هدف از درمان در دوران بارداری ریشه کن کردن زگیل ها نمی باشد، هدف این است که زگیل های حجیم کوچکتر شوند. در مورد اثری که HPV روی جنین دارد باید گفت اکثر خانم های باردار دوران بارداری خود را بدون هیچ مشکلی طی می کنند و نوزاد سالمی را به دنیا می آورند و درصد خیلی کمی ممکن است نوزاد دچار عارضه شود.

روش درمان زگیل تناسلی در مردان و زنان

اکثر زگیل های تناسلی پس از مدتی بهبود پیدا می کنند و نیاز به درمان ندارند. اما اگر در افراد عوارضی مانند خارش، سوزش و یا حتی درد ایجاد کند و زگیل هایی باشند که قابل رویت باشند  با مراجعه به پزشک با استفاده از دارو و پماد، کرایوتراپی یا منجمد کردن با نیتروژن مایع، جراحی و لیزر می توان برای از بین بردن زگیل ها اقدام کرد. از جمله اقدامات پیشگیرانه جهت پیشگیری از بروز عارضه زگیل تناسلی و جلوگیری از ابتلا به سرطان، تزریق واکسن گارداسیل در مردان و زنان می باشد. این واکسن می تواند قبل از برقراری اولین رابطه جنسی تزریق شود. خطر ابتلا به این بیماری با تزریق این واکسن تا 50 درصد کاهش پیدا می کند.

درمان زگیل تناسلی زنان در ساری

برای درمان زگیل تناسلی زنان در ساری، باید به یک متخصص زنان در ساری مراجعه شود. پزشک پس از معاینه دقیق و بررسی وضعیت جسمی بیمار و نوع زگیل‌ها، بهترین روش درمان را پیشنهاد می‌کند. روش‌های موجود در ساری شامل فریز (کرایوتراپی)، لیزر و دارودرمانی است که بسته به تشخیص پزشک تشخیص داده می‌شوند. در برخی موارد، ترکیبی از فریز یا لیزر همراه با دارو تجویز می‌شود تا نتیجه بهتری حاصل شود. همچنین، تزریق واکسن گارداسیل به‌عنوان بخشی از فرآیند درمان و پیشگیری از بازگشت بیماری باید در نظر گرفته شود. رعایت توصیه‌های پزشک نقش مهمی در بهبودی کامل دارد.

[همه: 5 متوسط: 2.8]
dr-ghoreishi
دکتر بنفشه قریشی

دارای بورد تخصصی جراحی زنان و زایمان و نازایی و فارغ التحصیل جراحی زنان و زایمان از دانشگاه علوم پزشکی مازندران (ساری) می باشند.

پاسخ

مدت زمان مطالعه ۶ دقیقه
تماس با دکتر بنفشه قریشی